Μια καρδερίνα πολυγραφότατη … Ελένη Σαραντίτη.


Ανοίγοντας ο αναγνώστης την «πόρτα» του διαδικτυακού λογοτεχνικού κήπου της Ελένης Σαραντίτη ακούει να κελαηδούν πουλιά τα οποία, καθώς περιδιαβαίνει στους ανθισμένους διαδρόμους, τα συναντά να συντροφεύουν την συγγραφέα αλλά και τον ίδιο. Από αυτόν τον λεπταίσθητο και ευγενικό χώρο, όμοιο με την ιδιοκτήτρια του αναδημοσιεύω εδώ πληροφορίες.

Πολυγραφότατη και πολυβραβευμένη η Ελένη Σαραντίτη έρχεται εκ νέου κοντά στο αναγνωστικό κοινό με ένα σπουδαίο ιστορικό μυθιστόρημα, το δεύτερό της στο είδος, με τον τίτλο: «η θυσία»

Διαβάζοντάς το βιβλίο ο αναγνώστης, αντιμέτωπος με όλα όσα χαρακτηριστικά γνωρίζει ότι αναγάγουν ένα πεζογράφημα σε μεγάλο έργο, διαπιστώνει ότι η συγγραφέας προίκισε την σύγχρονη λογοτεχνία με άλλο ένα τέτοιο.

Λόγος ελληνικός, αδρός, πυκνός και ποιητικός.

Πληροφορίες και γνώσεις στέρεες.

Ποιότητα γραφής και όραμα.

Ισχυρά συναισθήματα και αθάνατες ιδέες.

Ανθρώπινα πρότυπα και αισθήματα.

Ψυχή και αμέτρητο βάθος.

Ο ήρωας του βιβλίου, ο σπαρτιάτης βασιλιάς , ο ήρωας των Θερμοπυλών, «ο απ’ αιώνος διατεταγμένος σε αυτήν την κάθε άλλο παρά αναίμακτη θυσία, ο Λεωνίδας…ήδη άνω των εννέα χρόνων βασιλέας της Σπάρτης, έχοντας προ πολλού δρασκελίσει το κατώφλι των πενήντα, μια ζωή πολεμιστής, τώρα από παντού πολιορκημένος…», υψώνεται μέσα από αυτό το πολύτιμο ψυχογράφημα στα υπέρτατα μεγέθη των ανθρωπίνων δυνατοτήτων αλλά και μας γίνεται γνωστός και οικείος.

Η συγγραφέας επιλέγει την πιο μεγάλη νύχτα του ήρωα, την παραμονή της μεγάλης μάχης, για να τον συναντήσει και να οδηγηθεί μαζί του στις αναμνήσεις του από την αρχαία Σπάρτη, τις συνήθειες και την καθημερινή ζωή των συμπολιτών του και προγόνων της αλλά και να ερμηνεύσει την θυσία του « …Λόγω αγάπης. Αν γίνομαι κατανοητός. Λόγω της αγάπης που αισθάνομαι για τον γιο μου, μεγάλη αγάπη, ανέκφραστη και ανείπωτη, χρόνια σφραγισμένη…Και φυσικά, και κυριότατα, λόγω της άλλης, της παμμέγιστης αγάπης που έθρεψα για την Σπάρτη…Αγάπη αλόγιαστη και τρομακτική μα επιβεβλημένη εκ γενετής, θα μπορούσα να πω… ».

Η ΘΥΣΙΑ

Συγγραφέας Ελένη Σαραντίτη

Εκδοτικός Οίκος ΠΑΤΑΚΗΣ

Κατηγορία Ελληνική Λογοτεχνία

Σελίδες 380

ISBN 978-960-16-3471-5





ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας, από δεκαεπτά ετών, όμως, ζει στην Αθήνα. Έμαθε Βιβλιοθηκονομία στην Εθνική Βιβλιοθήκη κοντά στον Ευάγγελο Φωτιάδη και αγγλικά στο κολέγιο Saint Godrigs (Λονδίνου). Εργάσθηκε στο δημόσιο (ΟΑΕΔ) όπου έζησε από κοντά τα προβλήματα των ανέργων, των μεταναστών, των εποχικών εργατών, καθώς και των Ελλήνων εργατών στις χώρες της Ευρώπης. Παράλληλα τυπώνεται το πρώτο της βιβλίο, συλλογή διηγημάτων. Επίσης άρχισαν να δημοσιεύονται κείμενά της σε εφημερίδες όπως «Τα Νέα», η «Ελευθεροτυπία», «Το Βήμα», «Ριζοσπάστης», «Καθημερινή» κ.ά, ενώ εδώ και είκοσι πέντε χρόνια είναι τακτική συνεργάτις της «Ελευθεροτυπίας» στη σελίδα του βιβλίου. Ακόμα, στη Λεόντειο σχολή δίδαξε παιδική λογοτεχνία και επί σειρά ετών ήταν αναγνώστρια σε μεγάλο εκδοτικό οίκο.

Περισσότερα Βιογραφικά στην προσωπική σελίδα της συγγραφέως ΕΔΩ

*****

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

Έργα της Ελένης Σαραντίτη

Για ενηλίκους

Για παιδιά και νέους